dinsdag 28 januari 2014

Tears in DeurneNu we in Deurne wonen is het niet meer met lopen in Spoor Noord (toen het dat nog wel was schreef ik er hier een stukje over en hier nog een). Qua afstand zou dat nog wel lukken maar ik weiger om het kruispunt aan het Sportpaleis en dat aan de Singel al lopend over te steken. Ik doe dat al elke dag met de fiets op weg naar het werk en dat is me genoeg qua lawaai, drukte, fijn stof en wat nog allemaal.

Gelukkig hoef ik maar negen minuten de andere kant op te lopen om in een nog beter loopdecor terecht te komen: het Rivierenhof. In dit park staan er wel bomen, het ene uitstekende looppad volgt op het andere, diertjes genoeg om je aan te moedigen onderweg en je bent er als loper nooit alleen. Eén nadeel toch: het allesoverheersende, constante gezoem van een drukke autostrade die vlak naast het Rivierenhof ligt.


Oplossing: lopen met muziek. Afgelopen zaterdag haalde ik de 'Running' playlist op mijn iPod nog eens boven terwijl ik een uurtje ging lopen in het Rivierenhof. Een afspeellijst die ik al sinds 2009 niet meer had afgespeeld. In die tijd liep ik nog marathons, lang geleden dus.

Ik eindigde mijn loopuurtje in tranen. Nee, ik was niet gevallen en nee, het lag niet aan de snijdende wind in mijn ogen. Het lag aan de muziek. Want dit waren de laatste drie nummers die mijn iPod afspeelde. Nummers die ik al heel lang niet meer beluisterd had. Alsof je je beste vrienden onverwacht op café tegenkomt. Zo voelde dat.

Vancouver - Jeff Buckley

Luistert er iemand nog naar Jeff Buckley? Naar die tweede, nooit helemaal afgewerkte plaat? Zonde.

Let Down - Radiohead

Vijf jaar geleden mijn absoluut lievelingsnummer. Een pareltje op OK Computer. Zeker met de hoofdtelefoon op: hoe Thom Yorke ingehaald en achtergelaten door zijn eigen stem. Hemels.

Au Fond Du Temple Saint - Bizet

Een stukje opera tijdens het lopen, waarom niet? Uit de Parelvissers van Bizet, ook bekend van de gelijknamige serie op tv. Ook hier weer twee stemmen die elegant met elkaar meelopen tot ze besluiten elk een eigen richting uit te gaan. Magnifiek.Wat is het toch fijn een loper te zijn.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten