woensdag 8 januari 2014

De omgekeerde geboorte

Zo druk kan een verhuisperiode zijn: een van mijn favoriete vrouwelijke artiesten heeft al een maand geleden een nieuwe single uitgebracht en ik wist van niets. Tot ik Birth In Reverse, want zo heet het nummer, gisteren toevallig ontdekte. Sindsdien speelt het al twee dagen onafgebroken in mijn hoofd.

Dat is de tweede keer dat Annie Clark oftewel St. Vincent me dit lapt, ook in 2011 was ik volledig onder de voet van een nummer van haar.


Birth In Reverse is de de voorloper van een album dat ergens rond Valentijn zal verschijnen. Een hartstochtelijk nummer met speelse synths, een vettige bas, Marc Ribot-achtige uithalen op gitaar en een beat die hortend en stotend alle richtingen uitgaat. Gratis tip voor alle ambitieuze start-to-runners: uitstekende loopmuziek ook.

En dan die openingslijn:

Oh what an ordinary day
Take out the garbage, masturbate

Om maar te zeggen dat St. Vincent ook op deze plaat, ondanks een deal met een grote platenmaatschappij, gewoon haar eigen zin blijft doen. Zin in meer? Check dan zeker ook haar prachtige samenwerking met die andere muzikale zot, David Byrne.

St. Vincent treedt binnenkort op in pittoreske zalen als Postbahnhof in Berlijn, La Cigale in Parijs, Shepherds Bush Empire in Londen en Terminal 5 in New York. En ook in de AB in Brussel. U komt toch ook?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten