maandag 30 september 2013

22 tracks, boek deze wandeling met uw muzikale gids!Nieuwe steengoede muziek ontdekken, het kan zo deugdelijk zijn. Maar hoe begin je eraan? Van de radio die op de achtergrond steevast the usual suspects speelt, moet je niet veel hulp verwachten. De tv kan je helemaal uit laten staan, de enige goede muziekprogramma's gaan altijd over het verleden en over muziek die je al kent. En wat er tegenwoordig in de hitlijsten staat (recent nog gekeken?) daar past alleen de term brol bij.

Je hebt een gids nodig. Iemand die weet waar je naartoe wil. Goed nieuws: die gids bestaat. Zijn naam: 22 tracks. Een website én een app die je alleen maar nieuwe of heruitgebrachte muziek voorschotelt. Je kan kiezen uit een aantal genres (pop, indie, jazz, electronica, soul, tropical ...) en een aantal kanalen (Humo's Arriba, Studio Brussels Duyster, ...) en je hoort 22 liedjes. Regelmatig komen er nieuwe nummers bij en verdwijnen de minst recente.

Gisteren stak ik de koptelefoon in mijn iPhone en liet ik de 22 tracks app mij meenemen naar nieuwe muzikale horizonten. Hierbij mijn ontdekkingen:

1. Trentemøller ft. Low - The Dream
Waarlijke fantastische vrouwelijke samenzang. Kippenvel over heel het lichaam en alle naburige voorwerpen. 

2. Mintzkov - Word of Mouth
Ok, ook bekend van de radio. Maar wel een topsingle. I'm a sucker voor vrouwen die al bassend heerlijke kunnen zingen (maar dat wist u misschien al). 

3. Helmet & House of Pain - Just Another Victim
Niet nieuw natuurlijk, zelf exact twintig jaar oud. Maar nog altijd een bom. Zoals heel die Judgment Night plaat trouwens. 


4. Duke Ellington - Fleurette Africaine
Mmm, ook niet nieuw. Maar wel een van de meest sfeervolle jazztracks die ik ken. I'm a sucker voor mannen die zulke klanken uit hun basgitaar kunnen halen. 

5. Girls in Hawaii - Not Dead
Al zo vaak goede dingen over gehoord maar pas deze plaat gekocht. En meteen verkocht, zo gaat dat dan. 

Het beste nieuws van de dag: ik had zomaar vijf andere nummers kunnen kiezen. Ik heb mijn muzikale gids gevonden. Nu u nog.

Bill Callahan - Small Plane:

2 opmerkingen: