woensdag 17 april 2013

Mijn passionele relatie met Tindersticks1) Samen met Blood On The Tracks (Bob Dylan) en The Ideal Crash (dEUS) was Simple Pleasure van Tindersticks het album waarmee ik in 1999 het einde van mijn eerste en echte relatie verwerkte. En whisky, natuurlijk, whisky hielp toen ook.

2) The Flicker Of A Little Girl van Tindersticks was voor mij hét nummer van 2008. Een lief, klein, schoon liedje. Meer moest dat toen niet zijn. Met een lief erbij had het nog mooier geweest.

3) Het optreden van Tindersticks op Dranouter 2010 was onvergetelijk: zomerse avondzon, Westvlaamse lucht en de bariton van Stuart A. Staples. Alleen een lief ontbrak nog.

4) Groepen waarvan hun negende plaat hun beste is, ze bestaan nog. The Something Rain van Tindersticks is prachtig. Zo prachtig dat een jaar geleden mijn liefje en ik de plaat voor elkaar kochten. Tegelijkertijd. Eén ingepakt exemplaar staat nog altijd op onze kast. We zagen ze optreden in Brugge en we zagen dat het goed was.

5) Tindersticks, de meest schilderachtig-romantische groep die er bestaat, speelt op 27 juli op de meest schilderachtig-romantische locatie van het land: het openluchttheater in Deurne. Het liefje en ik zullen er zijn. U ook?

Can we start again? / Tindersticks:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten