woensdag 6 februari 2013

Chauvinisme troef in Trix!


Mijn nieuw stukje op www.dna.be: 
Ik beken: ik ben geen rasechte Antwerpenaar. Ik ben geboren uit twee Merksemnaren en groeide op in Schoten, in de wijk den Deuzeld. Ik mis dan ook het typisch Antwerps chauvinisme. Ook een Belgische (of Vlaamse) vaderlandsliefde is mij vreemd tenzij:
            - de Rode Duivels vierde worden op een wereldkampioenschap (ik heb nog nooit zo graag naar een match in uitgesteld relais  gekeken als toen in 1986)
            - een Belg de koers wint: hoor ik de woorden 'Tommeke, Tommeke, Tommeke!' dan springen mijn armharen spontaan rechtop om de Belgische vlag te groeten
            - het over Belgische muziek gaat
De eerste keer dat ik dEUS zag optreden op MTV, dat was een geweldige opstoot van Antwerpse trots. Zeker toen ik ontdekte dat die bassist-met-haar-in-zijn-ogen (Stef Kamil Carlens) jarenlang twee straten verder had gewoond in jawel, den Deuzeld. Zijn ouderlijk huis staat trouwens te koop, iemand interesse?
De liefde voor Belgische muziek is nooit overgegaan, bijna twintig jaar later is er nog always something in the air. Er wordt nog steeds fantastische muziek gemaakt in dit klein stukje Europa en daar mogen we fier op zijn.
Ontdek het zelf tijdens We Are Open in Trix op 14, 15 en 16 februari. The Van Jets, Sir Yes Sir, Echo Beatty, Flying Horseman, Douglas Firs, Hong Kong Dong en vele anderen laten op drie avonden de rest van de wereld een muzikaal poepie ruiken. Wie gaat mee? 

Douglas Firs - Shimmer & Glow:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten