maandag 24 december 2012

Lijstjestijd!


(zoals ook te lezen op www.dna.be)

De eindejaarslijstjes zijn weer in het land. Ze lezen is leuk, ze zelf maken is nog veel leuker. Daarom, mijn Antwerps lijstje van 2012: 

Major Tom – Openluchttheater Rivierenhof
Het beste concert dat ik dit jaar in Antwerpen gezien heb. Wie heeft de echte David Bowie nodig als je Major Tom hebt? Let’s Dance!

Chinese Ping Pong – Bar Leon
Bar Leon is sinds deze zomer ook op maandag open en als het weer wat meezit rolt de barman een pingpongtafel het terras op. Voor je het weet ben je een hele avond met je collega-cafégangers rond die tafel aan het lopen met een palet in je ene hand en een pintje in de andere. Het campinggevoel is nooit veraf.

Antwerp 10 Miles
Het Antwerpse loopfeest bij uitstek. Bericht aan alle in-file-staande automobilisten aan de Kennedytunnel: doe volgend jaar gewoon mee met de 10 Miles en lach naar die in-file-staande automobilisten. Dat is namelijk veel leuker.

Diverse artiesten – Trix
Het Rivierenhof is waarschijnlijk de mooiste Antwerpse concertlocatie maar de coolste zaal, dat is TRIX. Mark Lanegan, Monophonics, Ariel Pink en eergisteren The Hickey Underworld: het waren stuk voor stuk topoptredens.

Dreihoek Koers – Borgerhout
De 12-jarige Igor droomde ervan om aan de start te staan van wielerklassiekers en die te winnen. Igor is ondertussen 36 jaar geworden en doet eindelijk effectief mee met koersen. Winnen is er helaas niet bij en de Dreihoek Koers is geen Ronde Van Vlaanderen maar al de rest wat de koers zo mooi maakt (supporters, speakers, hamburgers, de kop nemen, wieltje zuigen, demarreren, spurten voor de 17e plaats, …) allemaal wel!

The House That Built Us – Ekeren
Topvoorstelling van het Antwerpse trio UNM voor de Zomer van Antwerpen. Een heerlijke muzikale reis door de tijd in een oude villa in Ekeren. Zelfs de regen hield er die avond even mee op om vanuit de hemel mee te genieten.

Tjoung Tjoung – Breydelstraat
Tussen de peepshows en de goktenten van de Breydelstraat vind je Tjoung Tjoung, voor mij de beste Thai van de stad. Dit jaar ontdekt en al vaak teruggegaan voor de heerlijke  kippensoep met kokos en de yam nua: salade met rundsvlees en verse kruiden. Voel je je mond al volstromen met water?

Markt Van Morgen – Kloosterstraat
Hartverwarmende reacties op een berekoude dag, dat konden we wel gebruiken. En ‘we’ zijn Fimmers & Friends, een herenhemdenmaakster en haar vrienden. Check de site!

Zeppelin - Damplein
Eindelijk een kroeg op wandelafstand van thuis. Dé plek om een Seefbiertje (ook al een topper van 2012) te degusteren.

Centraal Station – Antwerpen
Na een geweldige Amerikareis met mijn liefje aankomen in de stad waar het zo heerlijk thuiskomen is.
Voilà, dat was 2012 voor mij, ik wens je een even tof 2013 toe. 

Je hoort 'The End Of The World' van Skeeter Davis, afgelopen vrijdag door Lotte Vanhamel van The Vermin Twins heel mooi gecoverd in Trix: 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten