donderdag 15 november 2012

Nieuwe bazen, nieuwe wetten?


Zie je de zevende zonnestraal van rechts te beginnen? Daar ongeveer wonen wij en wij dat zijn het liefje, de harige & miauwende huisgenoot Miles en ik. In een appartement dat groot genoeg was voor mezelf maar dat met die twee aanwinsten stilaan uit zijn voegen begint te barsten. En wie weet wat voor aanwinsten er nog zitten aan te komen?

Op naar iets groters. Laat de zoektocht naar een huis beginnen! Wij wonen zo graag in Antwerpen-Noord dat we hier wel willen blijven wonen. Vlakbij ons werk in het centrum, op fietsafstand van platenwinkels, boekenwinkels, koffiebars, Turkse bakkers, cafés, de Schelde, het MAS en zoveel meer. En met onze eigen tuin genaamd Spoor Noord. Alles wat ons hartje begeert. Zelfs in onze eigen Viséstraat willen we blijven wonen, die sluipweg tussen Schijnpoort en de Konijnenpijp. Want de huizen zijn hier nog betaalbaar en er zijn plannen om de Viséstraat te knippen. Weg met het sluipverkeer. En welkom snelheidsremmers, bloemenperkjes en veilige oversteekplaatsen.

Er waren plannen, moet ik zeggen. Want wat verkondigt de nieuwe burgemeester? De auto moet opnieuw vlotte doorgang krijgen in de stad en het moet gedaan zijn met straten te knippen. Lap, die plannen voor onze straat zullen dan wel opgeborgen worden.

En zo wordt het een jong gezin wel moeilijk gemaakt. Moeten wij dan echt buiten de stad gaan wonen om dan met de auto elke dag de stad in te rijden? Door de Viséstraat waar in de zomer om de haverklap kinderen de straat oversteken om te gaan spelen in Park Spoor Noord? Dit is maar een voorbeeld natuurlijk maar het spreekt wel boekdelen.

Ik heb mij nog maar zelden politiek geout op deze blog maar aub, beste mensen van de Stadslijst, denk twee keer na vooraleer de NVA vrijgeleide te geven om het beleid in onze stad te bepalen. Probeer te wegen op dat beleid. We hebben een toekomstvisie nodig voor een leefbare stad waar het aangenaam wonen, werken en vertoeven is. Daarvoor heb ik op u gestemd. Doe het niet voor mij maar voor mijn toekomstige kinderen en bij uitbreiding voor alle kinderen van alle mensen die ervoor kiezen om in de stad te wonen.

Update:

Of zoals de wereldberoemde Deense architect en stadsplanner Jan Gehl het vandaag in De Morgen zegt:

'Meer auto's in je stad toelaten, dat is zoals plassen in je broek. Heel even heb je het lekker warm, maar heel snel daarna heb je het nog kouder dan voordien.'


Posted via DraftCraft app

Geen opmerkingen:

Een reactie posten