zaterdag 18 augustus 2012

35, Deurne, Under Pressure (1992)

De Afghan Whigs in Luxemburg, dat was mijn concert van het jaar, dat zal niet meer veranderen. De nummer twee in de stand staat sinds gisteren ook vast: Major Tom in het Rivierenhof. Dezelfde mannen als de Talking Heads tribute band Byrning Down The House zingen en spelen nu Bowie liedjes. En hoe.

Het Openlucht Theater in het Rivierenhof is natuurlijk een droomlocatie voor elke band. Het weer zat ook mee en zorgde voor een vol huis. Luidkeels meezingen, kippenvel, bewegende heupen en gewoon luisteren: het was een fantastisch concert. Tel daarbij de kostuums, de levensechte David Bowie die daar leek te zingen en dansen en het enthousiasme van de achtergrondzangeresjes en je komt uit bij een TOPconcert.

Ooit zette ik Under Pressure, het duet van David Bowie en Queen, al op deze blog. Bijna twee jaar geleden is dat al. Hier is het nog eens, in de versie van Annie Lennox en Bowie op het tribute concert voor Freddie Mercury twintig jaar geleden. Dat is echt zo'n goed nummer, ik kan er niet van over. Ik pinkte gisteren bijna een traantje weg toen Tom Hannes en Charlotte Vandermeersch het samen zongen. Bijna.Geen opmerkingen:

Een reactie posten