dinsdag 7 augustus 2012

35, Antwerpen, Californication (1999)Na ik het bericht hoorde dat de iPhone 3s met pensioen gestuurd wordt en mijn eigen exemplaar, na nog maar eens een val, weer barsten in het scherm vertoont en per dag gevoelig trager wordt, ben ik weer in de fase beland van ‘heb ik eigenlijk feitelijk wel een iPhone nodig?’ en 'volstaat een simpel Nokia'tje niet?'


Het is natuurlijk handig zo een iPhone, vooral voor al die synchroniserende dingen zodat ik dezelfde agenda, muziek en foto's heb op telefoon, computer (thuis én werk) en iPod. Ja, er staan ook apps op mijn iPhone die ik nooit gebruik en die dus ook niet echt nodig zijn. Maar er zijn ook apps die ik niet meer zou kunnen missen:

1. WW Capitals (game): ik ben dan wel een zelfverklaarde hoofdsteden-kenner maar dat talent moet onderhouden worden en dit spelletje is daar perfect voor. Ideaal om enkele lege minuten te vullen.
2. Dropbox (bestanden delen): concreet voorbeeld: ik bedenk 's middags op het werk een gerechtje om 's avonds te eten (en bedenken is in dit geval op de site van Dagelijkse Kost kijken), ik zwier het recept in mijn dropbox, in de winkel zie ik op dropbox-app welke ingrediënten ik moet kopen en 's avonds in de keuken haal ik de iPad erbij om te zien hoe ik die lekkere spaghetti juist moet klaarmaken. 
3. Camera Plus/Instagram/Diptic/Snapseed: er bestaan honderden foto-apps, zelfs de grootste kluns kan nu in een handomdraai prachtige foto's maken. Iedereen fotograaf!
4. En mijn nieuwste aanwinst: Songpop! Een spelletje waarbij je om ter snelst moet raden welk liedje er gespeeld wordt. Je kan tegen vrienden en onbekenden spelen. Echt leuk en dit zijn woorden van iemand die anders nooit spelletjes speelt. Nooit. 

En naar het schijnt kan je ook telefoneren met een iPhone. Mmm, ik denk dat ik toch maar wat eurootjes ga beginnen opzij leggen. Dan maar hopen dat de mijne het begeeft op het moment dat de iPhone 5 verschijnt. Dat zou een mooi toeval zijn. 

Dit liedje zat in mijn Songpop wedstrijd tegen Raf D. (glansrijk door mij gewonnen met 16771 tegen 4280). Doet me wegdromen van onze reis naar Californië die er in september aankomt. Ah ja, daar heb ik ook nog geld voor nodig. Die consumptiemaatschappij toch! 
1 opmerking:

  1. check out de pepperplate app!
    En Jango moet jij toch ook fan-tas-tisch vinden.

    BeantwoordenVerwijderen