woensdag 9 mei 2012

35, Antwerpen-Noord, Shelter (2011)

En dan is het nu opnieuw tijd voor reclame. Zaterdag is het Toer De Nord hier in 2060 Antwerpen. Volgens de website een 'XL stratenfestival in Antwerpen-Noord bomvol muziek, spel, straattheater, kunst, design, diner, parade en vuurdorp.' 
Volgens mij is het de perfecte reden om als niet-2060'er eens te komen kijken naar onze wijk. Want als je Antwerpen-Noord enkel kent van de berichten in het nieuws dan kan het bijna niet anders dat je denkt dat je om elke hoek kan neergestoken worden door een drugsdealer en dat je daarna je benen breekt over het vele vuil dat op de straten ligt. Ik zeg niet dat het hier het aards paradijs zelve is maar de pro's om hier te wonen wegen ettelijke Margriet Hermansen zwaarder door dan de contra's. En dat kan je komen ontdekken tijdens Toer De Nord, check zeker de website voor het programma. Keuzes maken is de boodschap want er is veeeeel te doen.

Hierbij mijn voorlopig to-do lijstje voor zaterdag:
- niet missen: optreden van Sir Yes Sir
- zeker langslopen bij: Vlaamse volkszangers bij Café De Valk: hilarisch!
- checken: creaties van lokale ontwerpers aan de Winkelhaak + fashion markt
- op zoek gaan naar: Sketch live: tekenaars maken live impressies, oa met Serge Baeken!
- afsluiten met Vuurmeesters op het Sint-Jansplein
- en echt afsluiten met een afterparty in het mooiste café van België: de Kiebooms op het Coninckspleintje

Voilà, ik zie u daar toch ook?

En om te bewijzen dat ik écht een trotse ambassadeur ben van Antwerpen-Noord, check een interviewtje met mij in Antenne, het personeelsblad voor de medewerkers van de Stad Antwerpen.

Lang Leve Het Noord!Geen opmerkingen:

Een reactie posten