maandag 2 april 2012

28, Carmel-by-the-sea, Who Are You (1992)

Verhaaltjes op aanvraag, dat kan. Mijn broer dacht out of the blue aan onze belevenissen in Amerika acht jaar geleden en omdat het vandaag zijn verjaardag is, hierbij een verslag van een avontuur in de US of A.

Het mooiste strand ter wereld is niet dat van Copacabana. Ook niet dan van Cancun of Bora Bora. En, helaas, ook Middelkerke kan geen aanspraak maken op deze prijs. Het mooiste strand ter wereld is dat van Carmel-by-the-sea in Californië, Amerika. Maar, als je er bent: boer, let op je kippen! De gebroeders Daems hebben dit proefondervindelijk vastgesteld op een trip door West-Amerika. Een van de eerste dagen van die vakantie reden zij van San Francisco langs de kust naar beneden richting Los Angeles. Ze stopten in Carmel want Jens wist dat Clint Eastwood daar burgemeester was en een korte pauze op het strand van de Clint leek hem wel een tof ideetje.

De eerste 10 minuten stonden ze sprakeloos op het strand. Betoverd door de schoonheid van zand, zee en zon. Dan deden ze hun schoenen uit en streken ze neer in het mulle zand. Ze genoten van wind en van water, van wind en van water, van water en wind. Enkele meters voor hen zat een vrouw met twee kinderen op het strand en enkele meters boven hen patrouilleerde enkele meeuwen. De kinderen liepen richting zee en de vrouw erachter. Ze lieten hun strandtas enkele ogenblikken onbewaakt achter. En dan gebeurde het. De meeuw zag zijn kans schoon. Hij landde als de beste para van een topleger vlakbij de strandtas en haalde met zijn snavel een plastieken tas uit die tas. Hij reet de tas bliksemvlug open, nam de lekkere inhoud in zijn snavel en vloog weg. De vrouw had het gevaar snel door maar ze kwam te laat met haar molenwiekende armen en haar luid geschreeuw. De meeuw was weg met de familiale lunch: een lekker kipje. Dat zal wel gesmaakt hebben.

De gebroeders Daems hadden geen kip bij en werden met rust gelaten. Ze voetbalden nog even op het strand (Igor klopte Jens met 5-1) en vertrokken toen opnieuw met hun huurwagen zuidwaarts langs de prachtige kust van Highway 1. Chauffeur Igor had toen trouwens zijn rijbewijs niet bij, maar dat is een ander verhaal.

Onderweg luisterden ze naar muziek in de wagen, vooral naar hun gezamenlijk held Tom Waits.
2 opmerkingen: