woensdag 5 oktober 2011

8, Schoten, Total Eclipse Of The Heart (1984)


Voor alles is er ooit een eerste keer geweest. Het ontstaan van het heelal, de eerste goal in de eerste voetbalwedstrijd, de eerste hoofdstad, de eerste zelfgebakken cake ... Ik ben in goed gezelschap want vanavond heb ik voor de eerste keer pudding gemaakt. Ja, met een zo'n zakje. Maar toch. De geur van warme pudding teletijdmachiende mij meteen naar vroeger. Op de donderdagavonden van de jaren '80 gebeurde het wel eens dat we gingen zwemmen met de familie. Terug thuis, heerlijk vermoeid, serveerde de mama ons warme puddingpap. Daar zaten we dan, aan de keukentafel, te slurpen van hete pudding, onze haren nog nat van het zwemwater. Onze vingers nog verkleumd van de winterse fietstocht van het zwembad naar huis. Yes, dat smaakte.

Zeggen andere mensen trouwens ook "warme puddingpap" vraag ik mij plots af. Geweldig toch hoe bepaalde woorden zo familiegebonden kunnen zijn. Andere voorbeelden van de Daems-Doossche-familietaal (hier fonetisch opgeschreven):
- tomattebolle: gehaktballen in tomatensaus
- pikkevlees: schnitzel
- den alin: de keukenkast waar alles in zat

Uw oren kunnen ondertussen meegenieten van Total Eclipse Of The Heart. Vandaag op stubru gehoord en dat was ook zo'n plots geslinger naar ergens de jaren '90 toen een toenmalige net ex-lief mij een cassetje gaf met dit liedje op. Geweldig toch hoe bepaalde foute liedjes toch zo vol herinneringen kunnen zitten.

PS: moet iemand het vel van die pudding hebben? want die lust ik nog altijd niet ...
Geen opmerkingen:

Een reactie posten