vrijdag 13 mei 2011

34, In en Rond het MAS, Chocolate Jesus (1999)


Het MAS is open. Als u nog uit de lucht komt vallen bij deze mededeling dan hoop ik dat u hard tegen de grond smakt met uw gezicht en dat het pijn doet. Radio, tv, kranten, de mensen op de straat, de politiek ... iedereen spreekt erover. Het MAS is open en daar hebben heel veel mensen heel hard aan gewerkt. Proficiat daarvoor!

In het kader van een internationale persreis over het MAS en Antwerpen mocht ik gisteren ook een stukje meewerken door mee te lopen met een chocoladewandeling van Culinair Antwerpen. Man! Man! Man! Ik lustte al wel eens een stukje chocolade (liefst de witte van Callebaut) en ik maak een héle lekkere chili sin carne pero con chocolate maar wat er gisteren via het presentatiebordje, door mijn handen, in mijn mond en door mijn keel ging ... dat is geen chocolade meer, dat is Kunst. Met de K van Keilekker.

Van een frisse viersoortenchocolademilkshake in Quetzal over een MAS in chocolade bij Burie (zie foto) over de eigen gemaakte chocolade van Marcolini tot hét hoogtepunt: de creaties van Dominique Persoone, ons aangeboden door de man himself. Mijn mond ervaarde smaaksensaties waarvan ik niet wist dat ze bestonden. Eén voorbeeld: de tequilashot: u neemt een praline waar een stukje zout aanhangt (afbijten en laten smelten in uw mond), u neemt uit de praline een pipet met tequila dat u in uw mond laat druppelen en tenslotte eet u de praline op. O Mijn Chocoladen God, have mercy.

Op het einde kregen de journalisten en ik nog een Mexicaans stoofpotje met als dessert een shot chocoladepoeder door de neus gejaagd. Door de neus! Zoals cocaïne! Met een high van hier tot in Mexico nam ik afscheid van de gids en van de journalisten. Dankjewel, Merci.

- there's more to life than chocolate but not right now -Geen opmerkingen:

Een reactie posten