zondag 8 mei 2011

10, Schoten, True Colours (1986)


Al jaaaaaaaaaaren (zo voelt het toch) discussieer ik met V.F. (waarover u binnenkort veel zal horen, hier, en op facebook, en op café, en op de markt, en via via, enzo) over een blauw hemd. Over of die kleur mij staat of niet. 1 stem voor (ik) en 1 stem tegen (V.). Met uitgelach tot gevolg als ik het hemd aanhad, met een deukje in mijn zelfvertrouwen als verder gevolg waardoor ik meestal toch een ander hemd aantrok om te gaan werken/dansen/op café zitten.

En toen werd ik plots uitgenodigd voor een stijl&kleuradviesavond met diezelfde V.F. (dat past in haar project ... daarover dus later meer). Eindelijk gingen we weten wie gelijk had. Die bewuste avond bevond ik mij in een kamer vol vrouwen en kreeg ik door V. en haar compagnon allerlei intieme vragen voorgeschoteld. Wat vind je mooi aan je lichaam? Wat vind je dat er beter kan? Wat wil je uitstralen? Welke plekjes wil je verbergen? Daarna moest ik op een soort van troon gaan zitten met een spiegel voor mij (denk aan de kapper maar dan met vier kappers die allemaal tezamen naar je aan het kijken zijn) en werden er allerlei gekleurde doeken onder mijn hoofd gehouden. Daarna mocht ik vooraan in de klas gaan zitten op een ongemakkelijk krukje en werd mijn "case" voorgesteld aan de klas door V. en haar partner. Ik beperk mij hier tot de belangrijkste bevindingen:
- ik ben een zomertype (geen herfsttype zoals ik dacht maar ik voel mij nog altijd herfst hoor)
- ik mag geen warme kleuren dragen (geel, oranje, rood - check)
- ik heb een T-lichaam (denk aan Mr. T van the A-team)
- ik sta goed met een piloten-zonnebril (echt, alle aanwezige vrouwen leken een simultane adoratiezucht te lossen toen ik die zonnebril ophad, echt!)
- ik heb een rechthoekig gezicht (nooit een ringbaardje of lange bakkebaarden laten groeien want dat verlengt nog meer, check)

en ... raad eens de kleur is waar ik het best mee sta?

(allemaal samen, uit volle borst, u kent het ook van dat ene liedje van The Scene)

blauw! - BLAUW! B L A U W !!! - driedubbele check!

hierboven ziet u wat ik sindsdien van kleren heb gekocht, blauw driewerf blauw

Igor 1 - V.F. 0 denkt u? neenee, dat ene blauw van dat ene hemd (koningsblauw) is dan weer een te warme kleur en past dus toch niet bij mij ... vrouwen hè, het is zoals gaan fietsen met Philippe Gilbert, allemaal heel leuk maar je kan er zo moeilijk van winnen ...


3 opmerkingen: