donderdag 14 april 2011

21, Brugge, Chemical (1998)

Tijd om nog eens een nieuwe reeks te starten. Wat dacht u van "veel te onbekende doch keigoede liedjes van artiesten die ik live zag op Cactus '98".

Nummer 1: Chemical van Dead Man Ray. De groep van Daan, Rudy Trouvé, Herman Houbrechts, Elko Blijweert en Wouter Van Belle. Een supergroep die ik twee keer live zag: de eerste keer in de Monty in het voorprogramma van dEUS (1996 of zoiets) en de tweede keer dus op Cactus. Met een wereldhit (in mijn ideale wereld toch): Chemical. Een song die begint met een wekker en die catchy heen en weer slingert aan de lianen tussen je oren. Mét stoorzenders uiteraard want in een goede song zijn die er altijd. Chemical staat op de plaat "Berchem".. Groepen die hun plaat vernoemen naar een Antwerps district, zo zijn er niet veel.

Officieel gesplit zijn ze nooit. Ik blijf dus hopen dat Daan zijn Isolde dumpt en inruilt voor zijn makkers van toen en nog eens een wereldplaat maakt. Isolde mag dan op mijn schouders komen uithuilen hoor, ah ja zo empathisch ben ik wel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten