donderdag 10 maart 2011

21, Berlijn, The Tourist (1997)

Ik ben van niet veel vies. Eens goed door de modder mountainbiken: heerlijk. Vroeger in de chiro tijdens tweedaagse kip met zand eten: lekker. Wildvreemde fotomodellen zoenen in het donker: geen probleem (maar ook geen realiteit natuurlijk).

Van smetvrees heb ik in normale omstandigheden weinig last. Maar (hier is de verwachte maar) deze week, op de Internationale Tourisme Börse (ITB voor de vrienden) in Berlijn besefte ik weer waar ik wel vies van ben. De grootste toeristische beurs ter wereld met bijna 12.000 standhouders en 180.000 (!) bezoekers. En al die mensen moeten naar het toilet.

Ook Igor uit Antwerpen, België. En die begint dan na te denken terwijl hij geconfronteerd wordt met urinoirs die bezet zijn. Even wachten met het wateren of gaan zitten in één van de toiletten? Ahum, laat ons redeneren. Hier zijn 187 landen vertegenwoordigd. Iran is hier, Libië, Bora Bora, Kazachstan, Myanmar, Gent ... En verschillende landen betekent verschillende culturen betekent verschillende toiletgewoonten. En ja, jakkes dus he. Wat was dat nu weer met Indiërs en het niet gebruiken van WC-papier? En hoe zou een vertegenwoordiger van Mongolia Adventure Tours zich gedragen op een Duits toilet? En gaat een Ugandees die zich nooit wast na het pleebezoek zich nu wel naar de kraantjes begeven? En zag ik nu net iemand rechtstreeks van de urinoir naar de handendroger gaan? Jakkes dus. Om nog maar te zwijgen over de klink van de wc-deur. Klinkt sowieso vies.

En maar handjes schudden tijdens die beurs ... Hierbij doop ik ITB om tot: Internationale Tijd van de Bacterie. Dit moet one hell of a feestje zijn voor die gasten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten