donderdag 6 januari 2011

34, Antwerpen, I didn't see it coming (2010)

Als ik dit seizoen al vijf minuten van de Allerslimste Mens Ter Wereld heb gezien dan zal het veel zijn. Geen idee hoe het komt maar ik ben niet mee met dat programma. Van die getelefoneerde mopjes waarbij Erik Van Looy al voor de clou uit beeld valt van het lachen, daar moet je bij mij niet mee afkomen. En Ward De Bever zou beter eerst zijn politieke job doen en dan pas met spelletjes meedoen op tv. Dat vind ik toch.

Ik had geluk want tijdens die vijf minuten werd de Allerslimste Mens Ter Wereld even heel boeiend. De mizquaster stelde de volgende vraag: "welke vier persoonlijkheidskenmerken associeert u met het sterrenbeeld weegschaal?". Vroeger zou mijn maag zich bij het horen van die vraag hebben omgekeerd als een Oostblokse gymnast aan de ringen (met afsprong!) maar tegenwoordig laat ik de astro...believers (ik kan nooit onthouden of het -logie of -nomie is) zelfs al uitspreken als het over horoscopen en ascendanten en standen van de maan en al gaat. Dat komt omdat ik nogal een twijfelaar ben en daarmee weten we meteen het eerste trefwoord:

1. twijfelaar

En dit waren de andere trefwoorden:

2. smaakvol: euhm, heeft niet iedereen een bepaalde smaak en is niet iedereen daarom smaakvol? wie bepaalt welke smaak voller is dan een andere?

3. sociaal: ja, ik ga graag op café maar ook: euhm nee, ik ben graag alleen

4. harmonieus: ja, ik heb graag dat de bank symmetrisch staat met de tafel en ja ik hou niet van conflicten

Ik moet toegeven dat ik het toch wel bijzonder interessant vind heel het astrogedoe. Al was het maar omdat ik mijn getwijfel nu kan plaatsen. En het is ook makkelijk uitbeeldbaar: armen naast u, hou uw ellebogen tegen uw lichaam, voorarmen recht vooruit, handpalmen naar de hemel gericht en afwegen maar.
"Er is geen volkoren brood meer meneer, wat wilt u dan?"
"Wat is het zwaarst, een liter volle of een liter magere melk?"
"Igor, wil jij met me trouwen?"

In elke situatie toepasbaar, echt waar :-)

Maar oei oei oei er bestaan blijkbaar geen mooie liedjes over weegschalen of over het in evenwicht zijn. Een te saai onderwerp waarschijnlijk voor een getormenteerde songschrijver. Daarom maar een mooi liedje van Belle&Sebastian van de plaat die ik maar niet beu word:Geen opmerkingen:

Een reactie posten