zondag 23 januari 2011

31, Wilrijk, I Feel Alive In The City (2007)

Er zijn mensen die helemaal zelf een huis verbouwen. Er zijn mensen die kunnen verkopen. Er zijn mensen die prachtig kunnen tekenen. Er zijn mensen die goed zijn met kinderen. Er zijn mensen die boeiend kunnen praten. Er zijn mensen die iets van auto's kennen. Er zijn mensen die muziek componeren. En er zijn mensen die alle hoofdsteden ter wereld kennen (ik!).

Ja, dat is mijn talent. Ik kan Antananarivo en Ouagadougou linken met het juiste land. Ik ken het verschil tussen Den Haag en Amsterdam. Ik weet waar Montevideo zijn naam vandaan haalt. Ik kan vertellen over de evolutie van Saigon naar Ho Chi Minh City. Ik heb zelfs een favoriete hoofdstad: Tegucigalpa van Honduras (omdat blijkbaar niemand die kan onthouden en ik daar elke keer opnieuw mee kan uitpakken, allé ja ik denk toch dat ik dan aan het uitpakken ben).

Ik ben dan ook zeer vereerd u te kunnen melden dat er een nieuwe hoofdstad is bijgekomen. Welkom op de wereld, Juba van Zuid-Soedan.

Tijd om mijn favoriete caféspelletje "zoek de hoofdstad of land in de tekstomelet" eens bloggewijs te spelen. Ok? Klaar? De eerste die de hoofdsteden vindt in de volgende twee zinnen wint een prijs.

"Joe, Bart De Wever, alles ok?"

En voor de gevorderden:

"Op de grens tussen Merksem en Schoten ligt een beek." "Allemaal goed en wel" zei de ingeweken Schot "maar whose beek is 't dan?"

Dat vind ik nu eens plezant zie. Alleen jammer dat ik zowat de enige ben. Of niet?

4 opmerkingen:

 1. Joeba en Oezbekistan? Als je foutieve schrijfwijzes en landen ipv hoofdsteden goedrekent natuurlijk..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ho maar die van Oezbekistan gaat al lang mee, zenne! Ik dacht eigenlijk dat Koen V die had uitgevonden?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. en Sarah wint de prijs! af te halen op een spelletjesavond naar keuze ;-)
  en ja die gaat al lang mee he Marijke maar volgens mij is het wel mijn vondst, de Koen heeft die van Hongarije of gon kik rijen? uitgevonden :-)

  BeantwoordenVerwijderen