dinsdag 18 januari 2011

19, Middelkerke, Star Star/Hotellounge (1995)

Tijd voor dEUSverhaal nr.2. Dezelfde setting als dit schrijfsel uit het begin van mijn blogleven.

Zij (S.) liep toen ook rond in Middelkerke. En dat rondlopen deed ze gekleed in een dEUS T-shirt. Ik sprak haar aan met de gevleugelde woorden: "vinde gij dEUS ook goed?".

- meisjes vanuit het niets aanspreken, dat is niet vaak gebeurd; maar toen durfde ik
- ik weet het, een nogal overbodige vraag gezien ze vestimentair al een duidelijk statement maakte; maar het aanspreken op zich was belangrijker
- let op de "ook" in de vraagstelling; ik probeerde meteen te scoren door mezelf als medefan te outen

En scoren deed ik. Zij reageerde super enthousiast: "gij ook, ofwa???". Ik knikte en om dit extra te bevestigen haalde ik mijn portefeuille boven waar ik een naaktfoto van dEUS in had zitten.

- ik weet het, wellicht too much information, maar ik heb mezelf beloofd alles te vertellen
- met naaktfoto bedoel ik een foto van de dEUSleden in een of andere rivier, meer dan wat beginnend borsthaar is er niet op te zien; u hoeft er dus geen homo-erotische gedachten bij te denken

Binnen dezelfde minuut, Royal Antwerp Football Club-gewijs, opnieuw gescoord. Na die twee prachtige doelpunten ging het vlot (voor mijn doen toch): van babbelen kwam lachen, van naast mekaar lopen kwam arm-in-arm slenteren, van afscheid nemen kwam kussen. Tot een exacte reconstructie komen van de feiten is moeilijk wegens de hoeveelheid alcohol die tijdens die vakantie geconsumeerd is geworden geweest.

Maar het was dus in de sacoche. Het was er ook even snel terug uit want ze had in Antwerpen een lief zitten (vertelde ze op het einde van de vakantie). Een koppel zijn we nooit echt geweest maar we spraken wel regelmatig af in 't stad (ik heb in mijn leven maar twee keer een handtekening gevraagd aan iemand en één keer was samen met haar aan Stef Kamil Carlens) en schreven elkaar nog jarenlang lange brieven.

En met wie stond ik op 24/12/2010, meer dan 15 jaar later, op de eerste rij van het dEUSconcert op de Groenplaats, hand in hand mee te brullen met Suds & Soda? Juist!

dEUSliefde roest niet.

Ook The Frames zijn fan van dEUS getuige hun mooie opname van Hotellounge in het midden van hun eigen Star Star:

1 opmerking: