donderdag 4 november 2010

24, New York, Good Fortune (2000)

Ik ruik haar geur al, de vakantie komt me tegemoet. Nog een werkweekje Londen en dan is het zover. Yes! Ik heb alleen nog geen bestemming ... ideeën genoeg maar een beslissing maken is toch zo moeilijk. Ik zal mij hier beperken tot de top 3 die nu in mijn hoofd zit: Egypte, Lanzarote en Berlijn.

En stadsmens dat ik ben, wordt het waarschijnlijk Berlijn. Wordt vervolgd.

Mocht het budget wat groter zijn, ik vloog zonder twijfel en stante pede en zonder omkijken naar New York, de stad der steden, de metropool, het Antwerpen van Amerika. Alleen al om te stappen (wandelen is daar te traag) door de straten, de blocks op en af, door Central Park, langs Chinatown en Little Italy. Meer moet dat niet zijn: een pretzel en een hamburger, oudemannen-schaakwedstrijden volgen in Greenwich Village, met de boot langs het Vrijheidsbeeld, gehurkt meezingen met de hippies aan het John Lennon monument, en zo kan ik wel een blogpost of 27 doorgaan.

I made up my mind: in 2011 ga ik terug naar New York. Maar eerst nog naar Berlijn of toch maar Lanzarote? Damn, kan er iemand deze weegschaal helpen met beslissen?

4 opmerkingen:

 1. Ooooh en een bagel met cream cheese... Ik ga mee!

  Ik zou ook naar Berlijn gaan, hoewel een portie zon nu ook wel deugd zou doen.. Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. "Berlijn is een metropool en geldt in Europa als één van de grootste culturele, politieke en wetenschappelijke centra. De stad is ook bekend vanwege het hoog-ontwikkelde culturele leven."

  Wat moet een mens nog meer hebben?!

  En als je toch even niet zou weten wat te doen: stuur gerust een kaartje.
  V.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Al aan Kirgizië gedacht?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Berlijn is alvast één van de geweldigste steden die ik ooit bezocht heb... Dus ik zou zeggen: doen! Heb er nog een boekje over en massa´s tips, dus als ik terug ben voor jij vertrekt... Geef maar een seintje! En als je vroeger vertrekt, Guatemala is ook ongelofelijk... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen