woensdag 20 oktober 2010

22, Schoten, New Partner (1995)


Ik ben fan van het paleis. En ik dan bedoel ik niet het Antwerpse jeugdtheater, niet het Koninklijk Paleis op de Meir, niet het gebouw in Brussel of Laken maar www.paleis.net in de Lange Koepoortstraat. Volgens de website "puur kledinggenot in een unieke sfeer en aan verrassende prijzen".

Ik stap er steeds met de glimlach binnen omdat:
a) de verkoopsters u gerust laten
b) de winkel heel ruim is
c) de verkoopsters altijd heel lief lachen
d) er steeds meer paskotjes zijn dan shoppers
e) de verkoopsters gepassioneerd over het weer kunnen praten, zó gepassioneerd dat zelfs ik, die normaal niet over het weer praten kán wegens te veel koetje en/of kalfje, vandaag de volgende zin over mijn lippen kreeg "ja, het wordt inderdaad voelbaar kouder buiten" ...

ohja en f) omdat ze coole kleren verkopen volledig naar mijn smaak en betaalbaar, altijd nice

Als u dan toch in de buurt bent dan kan u erna met volle kledingtassen cd's gaan kopen bij FatKat Records (ligt ernaast), een heerlijke White Boy of andere lekkere koffie drinken én de nieuwe Story lezen bij barchoq en verse pasta of lasagna gaan halen bij Terra Sarda. Allemaal binnen een stokworp van mekaar gelegen. Als ik ooit nog eens een dagje vrij heb, ik weet alvast waar naartoe.

En het muziekje vandaag is New Partner van Palace Music (merkt u de subtiele overgang?), in twee versies: de originele en een cover door Tom Barman & Craig Ward. Daar ga ik nu van genieten sé, in de zetel, mét mijne nieuwe jas aan :-)3 opmerkingen:

  1. Totally agree! En g) ze zijn open op zondag! Wat mis ik die buurt! Barchoq was namelijk jarenlang mijn uitzicht van aan de ontbijttafel. Zucht! Als je ooit een dagje vrij hebt, mag ik mee dan? :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik ben daar ook fan van! heerlijk he :-)

    BeantwoordenVerwijderen