maandag 4 oktober 2010

20, Schoten, No Surprises (1996)

ik mag tegenwoordig geen winkel meer uitlopen of het alarm gaat af. en nee shopliften is niet mijn nieuwe hobby. het is een groot mysterie. en het heeft te maken met mijn grijze tussenseizoenjas.

in den beginne gebeurde het enkel in de Criee en daar was ik op den duur op afgesteld: ik deed dan wel een andere jas aan als ik daar naartoe ging (of geen jas toen het lang geleden nog eens zomer was in België). maar nu gebeurt het dus overal, vandaag nog in de fnac en in de gb. en altijd die rare gezichten van de mensen en altijd weer mijn uitleg: "tja, ik denk dat er iets mis is met mijn jas". in de gb vandaag stelde de kassierster voor om mij even te controleren "want, dan zijt ge daar ineens vanaf he jongen, want dat moet lastig zijn". mensen die mij op mijn vergevorderde leeftijd "jongen" noemen die moet ik meestal niet maar deze mevrouw ging mijn probleem misschien oplossen dus werkte ik maar mee. ik werpte alvast een verontschuldigende glimlach naar de mensen na mij in de rij die wat langer zouden moeten wachten en waarschijnlijk en masse dachten "dju, weer de foute rij gekozen!"

stond ik daar dus in een volle gb zaventemgewijs met mijn handen in de lucht met dicht tegen mij de vrouw die op bijna handtastelijke wijze met een machientje op zoek ging naar de dader in mijn jas. niets te vinden, natuurlijk ... "amai, das na straf, ik had echtentechtig gedacht hier in de mouw een beveiliging te vinden. oei, ja ik gon dus ni kunnen helpen he."

wie kan mij wel helpen? en zeg niet, een nieuwe jas kopen want het is crisis en ik ben aan het sparen voor nen iPad :)

even geen alarmen meer voor mij:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten