zondag 17 oktober 2010

10, Schoten, Tour de France (1983)


Het Tour de France spel.

Benodigdheden:

- een aantal renners (zie foto)
- een tafelkleed met vierkantenpatroon
- twee dobbelstenen
- een zelfgemaakt officieel TDF boekje (zie foto)
- nummerstickertjes
- een broer








De renners krijgen allemaal een rugnummer zodat we weten wie wie is. U neemt een renner vast en gooit met de twee dobbelstenen. U zet deze renner het gegooide aantal vakjes van het tafelkleed vooruit. U doet zo alle renners zodat iedereen vooruitgaat op het tafelkleed. Onderweg kan u tussenspurten en bergprijzen organiseren. U noteert alles in uw Tour de France boekje. Na een tijdje (best afstemmen met de maaltijden die op dezelfde tafel genomen worden) markeert u de finish. De wedstrijd eindigt wanneer de eerste renner de finish bereikt. U noteert de eindstand als volgt: elk vakje dat de volgende renners achter de winnaar eindigen is 10 seconden, u gooit nog 1x met de dobbelsteen en telt dat aantal seconden erbij. Zo rijdt u ritten na elkaar tot de Tour de France erop zit en de eindstand bekend is (zie tweede foto).

Belangrijk: u geeft onderweg luidop commentaar ("ja, hij demarreert!"). Uw broer mag hierbij helpen ("amai, wat een gat slaat hij daar!"). Als u valsspeelt (door bijvoorbeeld bij een worp van twaalf toch niet die Hollander te nemen maar de Belg) dan houden uw broer en u het stil. Er wordt hoogstens een veelbetekenende blik uitgewisseld.

Zo hebben mijn broer en ik uren en dagen doorgebracht. Plezánt jongens! Later als ik bompa ben en het kinds-zijn opnieuw maatschappelijk gedoogd wordt ga ik dat terug spelen denk ik. Ik kijk er nu al naar uit.



1 opmerking:

  1. :-) Geweldig! Wij hadden vroeger ook het 'Eddy Merckx spel' en was daar ook wel fan van... Btw mogen zussen of vrienden dit spel niet spelen dan?

    BeantwoordenVerwijderen