zondag 19 september 2010

23, Ergens In de Lucht, Auf Wiedersehen (2000)

In juli 2000 vroegen ze bij VTB reizen of ik daar vast wou beginnen. Ik had daar mijn stage gedaan en na zes jaar studeren snakte ik naar eindelijk eigen inkomen dus ja hoor, ik tekende het contract. Twee maanden later mocht ik al op studiereis, naar Seattle en omstreken. Mijn eerste Amerikareis ... als ik eraan terugdenk en foto's terugzie dan denk ik vooral: wat een broekventje was ik toen nog.

Speciaal voor de lange vliegreis had ik drie cd's gekocht (drie cd's tegelijk kopen! dat was nog nooit gebeurd! maar ik had een eigen inkomen, dus het kon! jeuj!) Op de dag van vertrek schreef ik een briefje voor mijn ouders ("ben effe naar Seattle") en nam ik de trein naar Amsterdam waar het KLM vliegtuig klaarstond. We kregen een upgrade naar business en ik installeerde me met mijn discman en mijn nieuwgekochte cd van Bettie Serveert voor een reis door de wolken.

Nu op de kop 10 jaar later vertrek ik weer naar Seattle. De cirkel is rond. Ik ben nog steeds een broekventje hoor, alleen snap ik nu wat minder weinig van het leven (snap je?).

En Bettie Serveert staat al klaar op de Iphone (dat gedoe met discmans en al, dat was het toch ook niet he).

2 opmerkingen: